nieuws

Opnieuw aanlokkelijk aanbod Luxemburgse levensverzekeraar

Archief

Nieuwe poging

 

aanbieders van

 

mislukt Elix10

 

Diverse tussenpersonen zijn onlangs door de Belgische firma Independent Financial Services Europe (IFS-Europe) benaderd. Het aanbod betreft Luxemburgse levensverzekeringen met ogenschijnlijk hoge rendementen.

 

De aanbieders blijken oude bekenden. Eerder dit jaar deed het Belgische bureau Jay Enterprise (van James Meulemans en Hans van Brunschot) een poging met het product Elix10 van de Luxemburgse verzekeraar Excell Life International. "Elix10 kenmerkt zich door een hoge gegarandeerde rente, 10% in het eerste jaar, en een laag risico", werd toen gesteld. De constructie was nogal complex.

 

Veel animo heeft Jay Enterprise niet ontdekt in ons land, blijkens een recente melding op de eigen website dat is besloten het Luxemburgse beleggingsproduct niet langer in de portefeuille op te nemen. Nu is een nieuw project gestart, samen met IFS-Europe en Private Estate Life.

 

PEL

IFS-Europe, tot vorig jaar handelend onder de naam Future Life, zegt "de enige en exclusieve aanbieder van PEL-levensverzekeringen in Nederland" te zijn. De Luxemburgse verzekeraar Private Estate Life (PEL) is bij notificatie als levensverzekeraar bekend bij toezichthouder DNB.

 

In het aan tussenpersonen gezonden aanbod wordt geschermd met levensverzekeringen die jaarrendementen van 9,6% tot wel 36,2% kunnen opleveren. Daarbij wordt de indruk gewekt dat die rendementen deels of geheel gegarandeerd zijn. "Het beste dat de internationale Europese markt te bieden heeft", ronkt de toelichting. "De oplossing voor woekerpolissen", is een andere reclamekreet. Uiteraard moet de afsluitprovisie (5%) ook wervend werken op het intermediair.

 

Het in het Vlaamse Mechelen gevestigde IFS-Europe profileert zich als "een nieuw middle office voor onafhankelijke intermediairs in de levens- en beleggingsverzekeringen; nieuw op de markt en geleid door zeer ervaren financiële experts met een jarenlange staat van dienst op de Europese financiële markt".

 

Reageer op dit artikel