nieuws

Ook FBTO en Centraal Beheer stoppen met consumptief krediet

Archief

‘Aanbieden krediet

 

door wetgeving

 

ingewikkelder’

 

De Achmea-labels FBTO en Centraal Beheer zijn in stilte gestopt met het verstrekken van consumptief krediet. In vier maanden tijd zijn nu drie direct writers uit de markt voor consumptief krediet gestapt; Ohra stopte er in mei mee.

 

Op de website meldt FBTO dat door de strengere wetgeving het aanbieden van een doorlopend krediet steeds ingewikkelder wordt. "FBTO wil voor haar klanten juist transparante, gemakkelijke producten aanbieden. Daarbij past een doorlopend krediet, met de nieuwe wet- en regelgeving, niet meer. Daarom hebben we besloten te stoppen met de verkoop van het doorlopend krediet", zo verklaart de Achmea-dochter.

 

Ook Centraal Beheer heeft er in stilte de brui aan gegeven. Wie op de site klikt op het product Doorlopend Krediet, krijgt de mededeling in beeld dat het helaas niet meer mogelijk is een krediet te sluiten. Voor klanten met een doorlopend krediet wordt de dienstverlening wel voortgezet.

 

Drie direct writers

FBTO en Centraal Beheer zijn niet de eerste direct writers die stoppen met het aanbieden van consumptief krediet: Delta Lloyd-dochter Ohra stopte de dienstverlening al in mei. "Door de kleine portefeuille en de daarmee samenhangende relatief hoge kosten is consumptief krediet niet rendabel voor Ohra", luidde de verklaring. Het beheer van de lopende kredieten blijft bij Ohra. Nieuwe klanten en klanten die hun krediet willen verhogen, worden verwezen naar Geldshop.nl, een dochterbedrijf van Direct Wonen.

 

Serviceprovider

Ook ZBG trok onlangs de stekker uit het kredietonderdeel Arenda. Arenda meldde nog wel winstgevend te zijn, maar achtte financieringen onder de huidige bedrijfseconomische condities niet langer haalbaar. De nieuwe serviceprovider Consumer Finance Services Nederland (CFS), onderdeel van Afab, heeft de portefeuille onlangs overgenomen.

 

Onder Amodo valt nog wel het eerder gekochte Krediethuis (Hoorn) en het weer nieuw leven ingeblazen kredietlabel Vola.

 

Reageer op dit artikel