nieuws

Obvion stelt NWWI-keurmerk verplicht bij hypotheekaanvragen

Archief

Rabo-dochter Obvion hanteert voortaan het taxatiekeurmerk van het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) en stelt dit keurmerk verplicht voor hypotheekaanvragen waarbij een taxatierapport wordt gevraagd.

Obvion stelt NWWI-keurmerk verplicht bij hypotheekaanvragen

Obvion is een van de initiatiefnemers van het NWWI, dat na een proefperiode van een half jaar op 1 juli van start ging. Inmiddels hebben zich ruim 1.500 taxateurs aangesloten. Obvion meent dat het NWWI-taxatiekeurmerk enerzijds bijdraagt aan de zorgplicht die financiële dienstverleners hebben ten opzichte van de consument, doordat taxaties volgens objectieve richtlijnen tot stand zouden komen. Anderzijds brengt het NWWI een volledig digitale dossierafhandeling een stap dichterbij, zegt Obvion. Intermediairs kunnen via de site www.nwwi.nl taxatieopdrachten uitzetten, taxaties zijn online in te zien en elektronisch beschikbaar voor hypotheekverstrekkers. De consument betaalt voor dit keurmerk een bijdrage van € 60 (excl. btw) per taxatie.

Reageer op dit artikel