nieuws

NVHP helpt leden met inducementregels

Archief

De Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners (NVHP) gaat voor haar leden een model ontwikkelen waarmee zij kunnen voldoen aan de regels voor passende provisie die toezichthouder AFM heeft bekendgemaakt. “Via een dergelijk model kan bereikt worden dat bij standaard transacties de inducementanalyse niet telkens plaats hoeft te vinden”, zegt voorzitter Peter Wormskamp.

NVHP helpt leden met inducementregels

De AFM heeft afgelopen week de definitieve versie van de 'Leidraad passende provisie financiële dienstverleners' gepubliceerd. "Wij beschouwen daarmee artikel 149a van het BGFO volledig van kracht. Wij verwachten van onze leden dat zij naar de letter en de geest van deze wettelijke bepaling zullen leven."

Het intermediair kan voor de eigen organisatie een beleid ontwikkelen waarbij per product- en provisiesoort kaders kunnen worden bepaald voor de toelaatbare hoogte van de beloning. "De analyse kan dan beperkt blijven tot die situaties waarin mogelijk sprake kan zijn van extreme beloning in relatie tot de prestatie. Wij zullen actie ondernemen om aan onze leden een voorbeeldregeling te presenteren. Wij denken dat wij dit model op korte termijn aan leden kunnen aanbieden." 

 

 

Reageer op dit artikel