nieuws

NN verscherpt eisen bij de hypotheken

Archief

Net als Zwitserleven heeft Nationale-Nederlanden de acceptatievoorwaarden bij hypotheken aangescherpt.

 

Belangrijk onderdeel bij hypotheekbedragen boven de standaard toetsnormen is de introductie van het ‘Motiveringsformulier Maatwerktoets’. Motiveringen kunnen zijn: huidige woonlasten hoger dan de nieuwe; aantoonbaar inkomensperspectief; aantoonbaar vermogen; onbelaste inkomsten (zoals huurinkomsten) of hoofdelijk medeschuldenaarschap van ouders. "Om de klant nog bewuster te maken van de risico’s en de motivering van de overschrijding is het nodig dat u samen met de klant ook voor deze motivering tekent", houdt NN het intermediair voor.

 

Tevens is bij leningen boven 90% van de executiewaarde de topopslag verhoogd van 0,20% naar 0,40%. Het nieuwe tarief geldt zowel voor nieuwe als bestaande klanten.

 

Reageer op dit artikel