nieuws

Levenproductie Aegon Nederland zakt in

Archief

De verkoop van nieuwe levensverzekeringen zakt bij Aegon Nederland dit jaar in hoog tempo in. Na een afname van 13% in het eerste kwartaal is de nieuwe productie in het tweede kwartaal meer dan gehalveerd. Vooral de pensioencontracten laten het afweten.

Levenproductie Aegon Nederland zakt in

De nieuwe productie van individuele levensverzekeringen is in het tweede kwartaal met 20% teruggelopen tot € 19 (23) mln. In dit cijfer zijn de koopsommen voor een tiende meegeteld. Die koopsomproductie daalde met 40% tot € 65 (107) mln. Bij de collectieve pensioenpolissen is de teruggang bij de koopsompremies nog veel omvangrijker: van € 335 mln naar € 80 mln. De periodieke pensioenpremies daalden eveneens: van € 12 mln naar € 5 mln.
De waarde van de nieuwe productie nam wel toe tot € 36 mln, tegen € 31 mln in het eerste kwartaal en € 11 mln in hetzelfde kwartaal van 2008.
De premies uit schadeverzekeringen bleven stabiel op € 128 (129) mln. De omzet uit inkomensverzekeringen steeg tot € 40 (34) mln. De verhouding schade én kosten versus premie-inkomsten liep bij deze verzekeringen op van 89% naar 94%.
Onderaan de streep noteerde Aegon Nederland een bescheiden nettowinst van € 4 (5) mln; in het eerste kwartaal was dit nettoresultaat nog € -41 mln.

Reageer op dit artikel