nieuws

Koppelverkoop bij zorgverzekeraars

Archief

Vrijwel alle zorgverzekeraars maken het voor klanten onaantrekkelijk, zo niet onmogelijk, om uitsluitend een aanvullende verzekering af te sluiten. In de praktijk maken zij het de klant lastig om over te stappen of vertellen ze de consument dat dan ook zijn basisverzekering zal worden beëindigd.  Dat stelt de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF), op basis van het jaarlijks onderzoek uitgevoerd door de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Koppelverkoop bij zorgverzekeraars

Uit het rapport blijkt dat medewerkers van vijftien van de 29 zorgverzekeraars desgevraagd aangaven dat als een verzekerde de basisverzekering opzegt, hij ook een opzegging van de aanvullende verzekering kan verwachten. Dit is echter strijdig met de zorgverzekeringswet en met de door de betreffende verzekeraars gehanteerde polisvoorwaarden. "Het aantal klantenservicemedewerkers dat bewust dan wel onbewust foutieve informatie verstrekt, is toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Nu blijkt slechts één zorgverzekeraar op geen enkele manier een koppeling te leggen tussen basis- en aanvullende verzekering”, aldus een woordvoerster van de NPCF.
(De Telegraaf, pag. 8)
 
Overige verzekeringsberichten vandaag in de media
 
Levensverzekering is vaak te duur
(De Gelderlander, pag. 12)
 
Veel minder hypotheken 
(De Telegraaf, pag. 22)
 
Herstel pensioen remt groei
(Het Financieele Dagblad, pag. 1)
 
Herstelplan voor pensioenfondsen remt economie 
(Algemeen Dagblad, pag. 15; De Telegraaf, pag. 22)
 
Waarom wel een carport op afbetaling en niet je uitvaart? 
(Algemeen Dagblad, pag. 17)

Reageer op dit artikel