nieuws

Koopsomproductie Reaal halveert

Archief

Levensverzekeraar Reaal zegt de afgelopen zes maanden vast te hebben gehouden aan de eigen marges. Omdat dit gepaard is gegaan met toegenomen concurrentie, is de verkoop van nieuwe verzekeringen fors teruggevallen. Vooral de koopsomproductie had daaronder te lijden. Bij Reaal Leven halveerde die tot € 359 mln.

Koopsomproductie Reaal halveert

De omzet uit polissen tegen periodieke premiebetaling nam met slechts 4% af tot € 824 mln. De omzetdaling is voor een klein deel ook toe te schrijven aan het marktaandeel woninghypotheken, dat in het eerste halfjaar afnam van 7,6% naar 6,1%.
Pensioenverzekeraar Zwitserleven zag de periodieke premie-inkomsten daarentegen stijgen: met 13% tot € 467 mln. De koopsommen lieten echter ook hier een forse daling zien: -40% tot € 230 mln.
De omvang van de schadepremies nam bij Reaal licht toe tot € 412 (405) mln. Nog steeds valt hier de groei van de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen op.
Bij Zwitserleven ging de winst omhoog naar € 29 (3) mln, terwijl verzekeraar Reaal de winst juist sterk zag dalen tot € 5 (103) mln. Het gehele concern SNS Reaal leed in de eerste helft van 2009 € 30 mln verlies, tegen € 226 mln winst in dezelfde periode van 2008. De solvabiliteit van de verzekeringsactiviteiten klom in de afgelopen zes maanden van 176% naar 202%.

Reageer op dit artikel