nieuws

Kifid: klacht over basisbijdrage Multisafe ongegrond

Archief

Jan Wolter Wabeke vindt dat de basisbijdrage van € 12,50 die tussenpersoon  Multisafe zijn klanten in rekening brengt in principe geoorloofd is. “Het gaat om een prijsverhoging. Het is aan de klant om te bepalen of hij ermee wil doorgaan”, aldus Wabeke.

Kifid: klacht over basisbijdrage Multisafe ongegrond

De termijn waarbinnen klanten in april op hun eerste factuur moesten reageren, was in zijn ogen echter te krap. "Die termijn hebben we inmiddels al verlengd van de oorspronkelijke twee weken naar drie maanden", aldus directeur Michael Mackaaij. Een van zijn klanten voelde zich overvallen door de plotselinge invoering van de basisbijdrage. De zaak was hem zodanig in het verkeerde keelgat geschoten, dat hij een klacht indiende bij de Ombudsman Financiële Dienstverlening. Inmiddels heeft deze klant zijn verzekeringen elders ondergebracht. Dat geldt overigens voor nog 1.400 andere voormalige klanten van Multisafe, dat zo'n 22.000 particuliere relaties in portefeuille heeft. (Foto: pand Multisafe in Huis ter Heide)
 
Zie ook:  Benevia volgt Multisafe met invoering van maandbijdrage
 
                Boogaard voelt niets voor abonnement
 
                Kwart klanten verlaat Multisafe om maandbijdrage
 
                Multisafe verlangt van klant maandelijkse bijdrage

  

Reageer op dit artikel