nieuws

Kadaster ziet woningverkoop toenemen

Archief

Het aantal verkochte woningen is in juli, in verhouding tot voorgaande maand, met een derde gestegen. In juli registreerde het Kadaster 13.237 verkochte woningen, tegen 9.921 in juni. In vergelijking tot juli 2008 is het aantal geregistreerde verkopen (toen 17.597) met een kwart gedaald. De prijs van een koopwoning steeg in juli met 0,1% ten opzichte van juni. Het verschil met een jaar eerder was echter -4,4%.

Kadaster ziet woningverkoop toenemen

De sterkste stijging in het aantal woningtransacties vond in juli plaats in Overijssel (+52%); de provincie Flevoland vertoonde de laagste stijging (19%).
De gemiddelde koopsom voor woningen is in juli 2009 gestegen tot € 235.361: 1,6% hoger dan in juni 2009. Ten opzichte van vorig jaar is er sprake van een daling van 8,8%. De verkoopprijzen van bestaande koopwoningen stegen in juli (afgezet tegen de voorgaande maand) in Zeeland, Overijssel, Noord-Holland, Drenthe, Groningen en Zuid-Holland. In de overige provincies werden de woningen goedkoper.

Reageer op dit artikel