nieuws

Inkomensverzekeraar Genworth Financial verdwenen

Archief

Vele tienduizenden hypotheekeigenaren met een inkomensbeschermer dreigen van een koude kermis thuis te komen als zij bij een eventuele werkloosheid of arbeidsongeschiktheid een beroep willen doen op hun verzekering. Het gaat om klanten van de verzekeringsmaatschappij Genworth Financial. Inmiddels zijn al tientallen Nederlanders in grote financiële problemen geraakt. De verzekeraar lijkt met de noorderzon te zijn vertrokken.

Inkomensverzekeraar Genworth Financial verdwenen

Volgens diverse bronnen heeft een aantal financieel adviseurs de afgelopen jaren de speciale betalingsbeschermers gretig aan de man gebracht, en wel bij het afsluiten van een hypotheek. De banken en tussenpersonen die een dergelijke verzekering hebben afgesloten, ontvingen in ruil hiervoor een afsluitprovisie tot wel 70%.

(De Telegraaf, pag. 25)

 

 

Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:

 

AFM ziet liever geen provisie

(Het Financieele Dagblad, pag. 11)

 

Rabo en ABN somber over herstel

(De Volkskrant, pag. 7; Trouw, pag. 11)

 

Winst ABN verdampt door crisis

(NRC Handelsblad, pag. 13)

 

Ierse crisis drukt op resultaat Rabo

(Het Financieele Dagblad, pag. 11)

 

Rechter: Geen wanbeheer Optas

(Trouw, pag. 10)

 

Swiss Life schrapt banen in thuisland

(NRC Handelsblad, pag. 13)

Reageer op dit artikel