nieuws

ING Nederland meldt succes in markt inkomensverzekeringen

Archief

Levenproductie

De premieomzet uit levensverzekeringen nam in Nederland met € 111 mln af. ING schrijft dat toe aan lagere indexeringen en winstdelingen op individuele en collectieve pensioenpolissen. Verder wordt opgemerkt dat de verkoop van beleggingsverzekeringen op een laag peil blijft. De nieuwe productie nam desondanks met € 18 mln toe tot € 103 mln, "dankzij de verlenging van een pensioencontract", luidt de nuancering van de stijging.
 
De waarde van die nieuwe levenproductie is in Nederland bijna gehalveerd tot € 12 (23) mln. Als verklaring wordt onder meer genoemd extra gemaakte acquisitiekosten, die een gevolg zijn van lagere verkoopcijfers bij alle onderdelen van ING Nederland.
 
Resultaten
De resultaten van het Nederlandse verzekeringsbedrijf zijn verwerkt in cijfers over ING Benelux. Die melden een brutoresultaat Leven van € 19 mln (tegen € 261 mln in het tweede kwartaal van 2008) en Schade van € 30 mln (tegen € 47 mln een jaar eerder). Winstdalingen dus, ondanks de vrijval van een Nederlandse voorziening voor employee benefits van € 12 mln.
 
Wereldwijd boekte ING Groep een winst van € 229 mln, tegen een verlies van € 305 mln in het eerste kwartaal.

Reageer op dit artikel