nieuws

ING laat zich veto aanleunen

Archief

De speciale bevoegdheden die de Nederlandse Staat vorig najaar heeft bedongen bij de kapitaalinjectie in ING zijn een wassen neus. Tot deze conclusie komt de Leidse hoogleraar ondernemingsrecht Steef Bartman in een artikel dat binnenkort in het juridische vakblad WPNR verschijnt.

ING laat zich veto aanleunen

Het benoemingsrecht van twee speciale overheidscommissarissen is niet meer dan een vrijblijvende aanbeveling, die de commissarissen van de bank-verzekeraar kunnen negeren. De trits van vetorechten die de twee staatstoezichthouders hebben gekregen zijn bovendien niet bindend, zodat een meerderheid van ‘gewone’ commissarissen zo’n veto naast zich neer kan leggen.

(Het Financieele Dagblad, pag. 1)

 

 

Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:

 

Kredietverzekeraars zien faillissementen fors stijgen

(De Telegraaf, pag. 23)

 

Opklaringen bij verzekeraar AIG zijn waarschijnlijk van korte duur

(NRC Handelsblad, pag. 8)

 

Werken aan pensioen

(Het Financieele Dagblad, pag. 7)

Reageer op dit artikel