nieuws

Ineas en Verzekeruzelf zeggen Verzekeringssite luidkeels vaarwel

Archief

‘Kosten per offerte veel te hoog’

 

De autoverzekeringen van Ineas en Verzekeruzelf zitten niet meer in de premievergelijkingen van Verzekeringssite. De samenwerking is volgens beide aanbieders beëindigd vanwege de "veel te hoge kosten".

 

"Consumenten zouden zich ervan bewust moeten zijn dat bij het vergelijken van autoverzekeringen op vergelijkingssites vaak niet de goedkoopste spelers in de markt worden vergeleken", zo stellen Ineas en Verzekeruzelf in een toelichting. Zij wijzen erop dat "vaak juist de grotere verzekeraars worden vergeleken die de dure tarieven van die sites wel willen betalen". Verder zouden sommige aanbieders bij andere sites om technisch redenen niet meegenomen worden in de vergelijking.

 

"Wees dus gewaarschuwd", is hun boodschap. "De laagste premie op een vergelijkingssite is niet altijd de laagste premie voor de consument." De stelling is dat de goedkoopste verzekeraars zo goedkoop mogelijk willen blijven en dat zou met de hoge kosten die Verzekeringssite rekent onmogelijk zijn.

 

Uit kostenoverwegingen staakte Univé eerder de samenwerking met Independer en is Polis Direct al enige tijd niet meer te vinden in de vergelijkingen van Verzekeringssite.

 

Slordigheid

Verzekeringssite had tot vorige week de namen van Ineas, Verzekeruzelf en Polis Direct op de eigen website nog wel opgenomen in de lijst ‘vergeleken verzekeraars’. Na kritiek van Ineas en Verzekeruzelf zijn die namen binnen 24 uur van de lijst gehaald. "Dat is een slordigheid geweest van onze kant, stom. Het is nooit onze bedoeling geweest onze bezoekers te misleiden", stelt marketingmanager Jurjen van den Broek namens Verzekeringssite.

 

De kritiek op de hoge kosten van Verzekeringssite vindt hij niet terecht. "Dat is relatief: voor de één wel en voor de ander niet. Als de offertes uiteindelijk te weinig klanten opleveren, dan kunnen de kosten te hoog worden. Dan is het logisch dat Ineas, Verzekeruzelf en Polis Direct deze stap nemen. Maar wij hebben 95% van alle autoverzekeraars wel in onze vergelijking." Van den Broek noemt het ontbreken van de drie aanbieders jammer. "We blijven ernaar streven 100% van de markt aan te bieden."

 

Reageer op dit artikel