nieuws

Huis & Hypotheek gaat Optima versterken

Archief

Optima neemt in de loop van deze maand InterfinanceNed over. Daarmee wordt onder meer franchiseketen Huis & Hypotheek aan Optima toegevoegd. Directeur Klaas Dekker heeft eerder de wens uitgesproken de concurrentie te willen aangaan met ketens als De Hypotheker en De Hypotheekshop.

Huis & Hypotheek gaat Optima versterken

Met dat doel heeft Optima de laatste jaren al diverse bedrijven en formules overgenomen, zoals Sorgeloos, HypoHuis, De Hypotheekwinkel, Attentiv en ATP Hypotheken.

Volgens directeur Eddie Kempers van InterfinanceNed, waartoe ook de keten Het Nationale Hypotheekhuis (11 vestigingen) behoort, is de slechte hypotheekmarkt een belangrijke aanleiding geweest om met Optima om de tafel te gaan zitten. "We zien voorzichtige tekenen van herstel, maar ik verwacht na de zomer een nieuwe teruggang in het vertrouwen bij de consument. Het zal nog wel een jaar duren voordat er echt herstel optreedt." Volgens Dekker is de andere reden voor samenwerking het toevoegen van waarde aan de inkoopformules van beide bedrijven. "Marketing moet de rol van provisies overnemen; wij moeten zorgen dat deelnemers aan klanten komen."

De combinatie zegt ruim 1.300 aangesloten kantoren te hebben en goed te zijn voor een hypotheekvolume van € 3 mld per jaar. De medewerkers van Huis & Hypotheek verhuizen binnenkort vanuit Amsterdam naar het hoofdkantoor van Optima in Hardinxveld-Giessendam. Van daaruit zal tevens de Heerenveense vestiging van InterfinanceNed worden aangestuurd.

Reageer op dit artikel