nieuws

Grote fraude met valse hypotheken

Archief

Een stafmedewerkster van ING Bank blijkt betrokken geweest bij een omvangrijke fraude met hypotheken. De hoofdacceptant onderhield volgens ingewijden contact met een criminele organisatie, die afgelopen jaren voor miljoenen aan valse hypotheekaanvragen indiende bij ING.

Grote fraude met valse hypotheken

Ook zou de ING-medewerkster fraudeurs aan baantjes hebben geholpen bij hypotheekadviesbureaus, van waaruit zij vervolgens hun slag konden slaan. Op die manier werden bijvoorbeeld vele tientallen hypothecaire leningen door ING verstrekt op basis van vervalste werkgeversverklaringen. Volgens direct betrokkenen zouden ook andere banken het slachtoffer zijn geworden van de hypotheekbende.
ING heeft aangifte gedaan van de fraude en de betrokken stafmedewerkster is na een intern onderzoek ontslagen. Bij het OM in Zwolle loopt een strafrechtelijk onderzoek naar de miljoenenfraude. Een woordvoerster bevestigt de aangifte van ING. In het belang van het onderzoek doet het OM echter geen nadere mededeling over de zaak.
(De Telegraaf, pag. 3)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Aegon hoeft balans niet aan te passen 
(Algemeen Dagblad, pag. 15; Het Financieele Dagblad, pag.15)
 
Bond maakt vuist tegen misbruik naam 
(Algemeen Dagblad, pag. 15) 
 
Scherpe winstdaling verzekeraar AXA
(De Gelderlander, pag. 3)
 
Ombudsman: veel klachten over DSB
(NRC Handelsblad, pag. 11) 
 
Hypotheek wordt te duur: Antillianen moeten huis uit
(De Volkskrant, pag. 6)
 
 

 

Reageer op dit artikel