nieuws

Grano gaat op in molenaarsonderlinge

Archief

Als alle administratieve processen tijdig zijn afgerond, zal de Deventer schadeverzekeraar Grano op 1 januari ophouden te bestaan.   Een saneringsplan voorziet per die datum in een fusie met moedermaatschappij OBM Speciaal voor Molenaars.   De malaise op de aandelenmarkt heeft ertoe geleid dat Grano vorig jaar een forse afwaardering van zijn beleggingen moest incasseren. […]

Als alle administratieve processen tijdig zijn afgerond, zal de Deventer schadeverzekeraar Grano op 1 januari ophouden te bestaan.
 
Een saneringsplan voorziet per die datum in een fusie met moedermaatschappij OBM Speciaal voor Molenaars.
 
De malaise op de aandelenmarkt heeft ertoe geleid dat Grano vorig jaar een forse afwaardering van zijn beleggingen moest incasseren. Dat resulteerde in een negatief beleggingsresultaat van € 282.000. Een stijging van het premie-inkomen (tot € 0,7 mln) en een daling van de schadelast mochten niet meer baten. De verzekeraar zag de aanwezige solvabiliteit kelderen van € 233.000 naar € -109.000. De solvabiliteitsmarge kwam uit op -53%.
 
Een fusie met 'moeder' OBM Speciaal voor Molenaars lag dan ook voor de hand. Hoewel ook hier de solvabiliteit vorig jaar sterk is gedaald, resteert er nog een ruime solvabiliteitsmarge van 1.105%, voldoende om Grano te kunnen opnemen.

Reageer op dit artikel