nieuws

‘Geruisloze’ voortzetting KEW bij bankspaarhypotheek Florius

Archief

Bij geldgever Florius kan vanaf nu een bestaande Kapitaalverzekering Eigen Woning (KEW) worden voortgezet in een nieuw te sluiten bankspaarhypotheek.

‘Geruisloze’ voortzetting KEW bij bankspaarhypotheek Florius

Banken en verzekeraars hebben onlangs een zogeheten stroomlijnovereenkomst gesloten, waarmee het met een KEW opgebouwde vermogen zonder fiscale consequenties kan worden ingebracht in bankspaarproducten. Florius past die
overeenkomst nu toe in zijn productassortiment. "Voorheen was het advies meestal om de hypotheek met de gekoppelde KEW-polis niet open te breken en was een klant gehouden aan soms te dure en/of gedateerde producten. De tussenpersoon kan de hypotheek nu beter afstemmen op de wensen van zijn klant, zonder te worden geremd door het risico dat de klant opgebouwde zekerheden kwijtraakt", zegt Florius-directeur Paul van der Meijs.

Reageer op dit artikel