nieuws

Friesland Bank Assurantiën zoekt groei in Leven

Archief

Friesland Bank Assurantiën (FBA) heeft in de eerste helft van dit jaar de omzet in Leven en Schade Zakelijk vergroot. Na het afstoten van pensioenadviestak Aecum enkele jaren terug, ziet het bedrijf weer groeikansen in levensverzekeringen: “De prijsconcurrentie maakt het weer interessant.”

Friesland Bank Assurantiën zoekt groei in Leven

De bemiddelingstak van de bank, die vorig jaar de provisieomzet zag dalen naar € 15,5 (19,1) mln, heeft de omzet uit bemiddeling voor levenproducten in het eerste halfjaar met ongeveer 9% vergroot en in Schade Zakelijk is de omzet met een kleine 5% verhoogd. De totale provisieomzet is met € 10,0 (10,1) mln echter vrijwel gelijk gebleven.

FBA wil meer balans gaan brengen in de portefeuille, die nu nog voor 75% uit schadeproducten bestaat. "Het prijsniveau is in de levenmarkt veel beter geworden", zegt Maarten Perquin, die bij Friesland Bank eindverantwoordelijk is voor de assurantiebemiddelingsactiviteiten. "In de levenmarkt komt ook steeds meer aandacht voor onderhoud; er vinden meer revisiegesprekken plaats. Dat geeft ons weer kansen."

Reageer op dit artikel