nieuws

Fortis komt met groen leenlabel

Archief

Voor particulieren die geld willen lenen om duurzame investeringen aan hun woning te verrichten, heeft Fortis Bank het merk GreenLoans in de markt gezet. Dat biedt het energiebesparingskrediet tegen een lage rente.   Net als bij de Nationale Hypotheek Garantie staat bij het energiebesparingskrediet de overheid garant voor de lening. Huiseigenaren die een groene lening […]

Voor particulieren die geld willen lenen om duurzame investeringen aan hun woning te verrichten, heeft Fortis Bank het merk GreenLoans in de markt gezet. Dat biedt het energiebesparingskrediet tegen een lage rente.
 
Net als bij de Nationale Hypotheek Garantie staat bij het energiebesparingskrediet de overheid garant voor de lening. Huiseigenaren die een groene lening aan willen vragen, kunnen dit tot en met 31 december 2011 doen. De klant leent dan tegen een vaste rente en voor een vaste looptijd van vijftien jaar. Voorwaarde voor de groene lening is wel dat er een duurzame investering mee wordt gefinancierd; het minimumbedrag is € 5.000 en het maximum € 50.000. "Ons normale rentetarief is 6,6%", zegt Bianca de Brouwer van GreenLoans. "Maken mensen gebruik van de garantieregeling, dan is het 5,8%."
 
Niet alle duurzame investeringen zoals bijvoorbeeld dubbel glas komen voor het energiebesparingskrediet in aanmerking. Het moet gaan om 'groene energieopwekkers' zoals zonnepanelen, zonnencollectoren, warmtepompen of zonneboilers.

Reageer op dit artikel