nieuws

Forse premiegroei HDI-Gerling

Archief

HDI-Gerling heeft vorig jaar het brutopremie-inkomen met ruim 85% zien toenemen tot € 342 (184) mln.   De groei kwam vooral door de integratie van de Nederlandse en Belgische portefeuille van Gerling Konzern Allgemeine (GKA) in het geconsolideerde jaarverslag over 2008. De integratie had evenzeer gevolgen voor de schadelast, die vorig jaar bruto meer dan verdubbelde […]

HDI-Gerling heeft vorig jaar het brutopremie-inkomen met ruim 85% zien toenemen tot € 342 (184) mln.
 
De groei kwam vooral door de integratie van de Nederlandse en Belgische portefeuille van Gerling Konzern Allgemeine (GKA) in het geconsolideerde jaarverslag over 2008. De integratie had evenzeer gevolgen voor de schadelast, die vorig jaar bruto meer dan verdubbelde tot € 250 (118) mln. Mede door een toename van de personeelskosten zag de industriële verzekeraar de totale bedrijfskosten stijgen tot € 63,5 (44,5) mln. Het technisch resultaat daalde tot € 5,0 (14,5) mln, een daling die mede werd veroorzaakt door toegenomen herverzekeringspremies. De nettowinst kwam uit op € 14,5 (12,2) mln.
 
De gevolgen van de financiële crisis zijn ook merkbaar bij HDI-Gerling. Met name bij transportverzekeringen verwacht het bedrijf dat het premie-inkomen onder druk komt te staan, onder meer door het toenemende aantal faillissementen bij vervoersbedrijven. Ook verzekerde bedrijven in de sectoren automotive, chemie, bouw en ICT verkeren in moeilijkheden.

Reageer op dit artikel