nieuws

Flitskredieten in 2010 onder financieel toezicht

Archief

Behalve de gangbare consumentenkredieten zullen per 1 januari ook de zogenaamde flitskredieten met een looptijd korter dan één maand onder financieel toezicht vallen.   Dat stelt minister Bos in antwoord op kamervragen. Dit betekent onder andere dat regels voor kredietreclame, informatieverstrekking, de kredietovereenkomst en de beoordeling van de kredietwaardigheid ook voor het flitskrediet gaan gelden. […]

Behalve de gangbare consumentenkredieten zullen per 1 januari ook de zogenaamde flitskredieten met een looptijd korter dan één maand onder financieel toezicht vallen.
 
Dat stelt minister Bos in antwoord op kamervragen. Dit betekent onder andere dat regels voor kredietreclame, informatieverstrekking, de kredietovereenkomst en de beoordeling van de kredietwaardigheid ook voor het flitskrediet gaan gelden.
 
Uit onderzoek blijkt dat er in Nederland naar schatting rond de 25.000 flitskredieten via internet of sms worden verstrekt; de gemiddelde leensom is € 230. Het Finse Ferratum zou marktleider zijn. Verder zijn er bedrijven als Cash Bob en Voorschotje.nl. De site Boober.nl is uit de lucht. Het bedrijf ging onlangs failliet: 1.200 mensen zouden voor € 1,65 mln via Boober hebben uitgeleend.

Reageer op dit artikel