nieuws

Fiscus vriendelijk voor compensatie beleggingspolis

Archief

Polishouders die worden gecompenseerd voor te hoge kosteninhoudingen op beleggingsverzekeringen, zullen daardoor geen fiscale problemen krijgen, zo heeft het ministerie van Financiën laten weten.

 

Een verhoging van verzekerde rechten of een nabetaling voor te hoge kosten zullen niet worden beschouwd als belastbaar inkomen. Verder zal overschrijding van de gestelde bandbreedte (de hoogste maandpremie mag niet meer dan tienmaal de laagste maandpremie bedragen) doordat kosten of risicopremie worden verlaagd, geen fiscale gevolgen hebben. Dat geldt ook voor het verlagen van het premiedeel overlijdensrisico bij gelijkblijvende totaalpremie, aldus staatssecretaris Jan Kees de Jager in zijn beleidsregel.

 

NVA en NBVA hebben vorig jaar een verzoek ingediend om aanpassingen in polissen fiscaal neutraal te behandelen. "Wij zijn blij met het besluit. Het klantenbelang wordt hiermee uitdrukkelijk gediend."

 

Reageer op dit artikel