nieuws

Fidin maakt ook bezwaar tegen heffing toezichtkosten 2009

Archief

Behoud van rechten

De organisaties noemen dit een geweldig resultaat, want hierdoor worden de rekeningen voor 2009 gemiddeld ruim 16% lager dan aanvankelijk geraamd. "Niettemin blijven meerdere andere bezwaargronden onverminderd van kracht, zowel tegen de regeling voor 2008 als die voor 2009. Ondanks dat de wanbetalers zijn geschrapt, stijgen de kosten wederom."
 
De AFM zal in de loop van augustus starten met het verzenden van de heffingen 2009. Fidin/OVFD zullen hun leden, maar ook de overige intermediairs, uitnodigen opnieuw bezwaar aan te tekenen. "In de eerste plaats ter behoud van rechten. Zolang niet is beslist over de bezwaarschriften 2008 moeten de rechten voor 2009 veilig worden gesteld." Alleen wie bezwaar maakt, profiteert van een positieve uitspraak, aldus de organisaties.

Reageer op dit artikel