nieuws

FBTO en Centraal Beheer stoppen met consumptief krediet

Archief

De Achmea-labels FBTO en Centraal Beheer zijn in stilte gestopt met het verstrekken van consumptief krediet. Met Ohra, dat in mei de dienstverlening al staakte, zijn er in vier maanden tijd drie direct writers uit de markt voor consumptief krediet gestapt.

FBTO en Centraal Beheer stoppen met consumptief krediet

Op de site meldt FBTO dat door de strengere wetgeving het aanbieden van een doorlopend krediet steeds ingewikkelder wordt. "FBTO wil voor haar klanten juist transparante, gemakkelijke, producten aanbieden. Daarbij past een doorlopend krediet, met de nieuwe wet- en regelgeving, niet meer. Daarom hebben we besloten te stoppen met de verkoop van het doorlopend krediet", zo verklaart de direct writer.

Ook Centraal Beheer heeft er de brui aan gegeven. Wie op de site klikt op het product Doorlopend Krediet, krijgt de mededeling in beeld dat het helaas niet meer mogelijk is een krediet te sluiten. Voor bestaande klanten met een doorlopend krediet wordt de dienstverlening wel voortgezet.

Reageer op dit artikel