nieuws

Europeesche ‘verliest’ achtduizend zonnebrillen

Archief

Omdat de zonnebril al jaren op nummer één staat in de top vijf van meest verloren, zoekgeraakte of beschadigde voorwerpen tijdens de zomervakantie, heeft reisverzekeraar Europeesche zaterdag een actie uitgevoerd. De ASR-dochter ‘verloor’ achtduizend zonnebrillen op de luchthavens van Schiphol, Rotterdam, Eindhoven, Eelde en Maastricht. 

Europeesche ‘verliest’ achtduizend zonnebrillen

Overal verspreid lagen de zonnebrillen als verloren voorwerpen voor het grijpen. Met deze actie wilde de Europeesche de reizigers er op wijzen dat ze deze zomer goed op hun bril moeten letten. "Uit ons zomeronderzoek kwam ook dit jaar weer naar voren dat de zonnebril vaak per ongeluk niet in de koffer meegaat. De reizigers die op zaterdag een nieuwe bril hebben gevonden, kunnen door deze actie hun ogen in ieder geval weer goed beschermen tegen de felle zon. En hopelijk is het meteen een geheugensteuntje voor een volgende vakantie", aldus Ernst van Donselaar, hoofd Marketing van de Europeesche. 
Verder heeft de maatschappij in het onderzoek vastgesteld, dat één op de tien Nederlanders geen reisverzekering sluit, vaak simpelweg doordat men het vergeet.

Reageer op dit artikel