nieuws

Delta Lloyd wil naar de beurs

Archief

Delta Lloyd Groep treft voorbereidingen voor een beursgang. Dit meldt de verzekeraar in een toelichting op de halfjaarcijfers. Volgens bestuursvoorzitter Niek Hoek (foto) geeft een beursgang het bedrijf de ruimte om een rol te kunnen spelen in de marktconsolidatie die hij in Nederland en België voorziet.

Delta Lloyd wil naar de beurs

In het eerste halfjaar van 2009 zag Delta Lloyd het premie-inkomen dalen tot € 2,8 mld, 21% minder dan de € 3,5 mld in dezelfde periode vorig jaar. Vooral

Leven staat onder druk; het premie-inkomen daalde hier met 29% tot € 1,9 (2,7) mld. Het bruto premie-inkomen bij Schade steeg met 4% naar € 830 mln. De nieuwe hypotheekproductie in Nederland en België steeg met 7% tot € 887 (799) mln. Door een vacaturestop, het terugbrengen van extern personeel en het niet uitkeren van variabele beloningen is een kostenbesparing gerealiseerd. Gecombineerd met een grotere focus op risicomanagement en commercie kwam het netto-resultaat uit op € 227 (151) mln.

Als onderdeel van de beursnotering is moederbedrijf Aviva van  plan een minderheid van het huidige aandelenbelang in Delta Lloyd Groep te verkopen via een beursgang.

Reageer op dit artikel