nieuws

Delta Lloyd wil naar de beurs

Archief

Reacties

In een reactie op het nieuws van de beursgang van Delta Lloyd zei CNV-bestuurder Ike Wiersinga daar in principe niet negatief tegenover te staan: "Ik ga er dan wel vanuit dat ze zich niet gek laten maken door aandeelhouders met kortetermijnvisies en belangen", aldus Wiersinga. Zij pleit ervoor dat Delta Lloyd de mogelijkheid loyaliteitsdividend uit te keren meeneemt in het onderzoek naar een mogelijke beursnotering, om aandeelhouders die hun aandeel langere tijd vasthouden extra te belonen. "En uiteraard mag een beursgang onder geen beding negatieve gevolgen hebben voor de werknemers", aldus Wiersinga.
 
Ze krijgt hierin bijval van FNV-collega Bob Bolte: "Het is mooi dat Delta Lloyd in deze tijden van crisis sterk genoeg is om voor een beursgang te kiezen. Maar ze doen dat wellicht ook om de oorlogskas te spekken en op overnamepad te gaan. En overnames leiden uiteindelijk tot baanverlies."
 
Halfjaarcijfers
In het eerste halfjaar van 2009 zag Delta Lloyd het premie-inkomen dalen tot _ 2,8 mld, 21% minder dan de € 3,5 mld in dezelfde periode vorig jaar. Vooral Leven staat onder druk: het premie-inkomen daalde hier met 29% tot € 1,9 (2,7) mld. De brutopremieomzet bij Schade steeg met 4% naar € 830 mln.
 
Door een vacaturestop, het terugbrengen van extern personeel en het niet uitkeren van variabele beloningen is een kostenbesparing gerealiseerd. Gecombineerd met succesvolle verzekeringsactiviteiten in België en een grotere focus op risicomanagement en commercie kwam het nettoresultaat uit op € 227 (151) mln.

Reageer op dit artikel