nieuws

Delta Lloyd Duitsland in etalage

Archief

Delta Lloyd Groep (DLG) is van plan haar Duitse dochteronderneming in Wiesbaden te verkopen. Vorig jaar moest Delta Lloyd Duitsland een verlies van € 104 mln incasseren. Nu staat de verzekeraar dus in de etalage, naar verluidt tegen een zeer geringe verkoopprijs.   "Delta Lloyd Groep verkent momenteel de mogelijkheden voor de Duitse dochter. Verkoop sluiten […]

Delta Lloyd Groep (DLG) is van plan haar Duitse dochteronderneming in Wiesbaden te verkopen. Vorig jaar moest Delta Lloyd Duitsland een verlies van € 104 mln incasseren. Nu staat de verzekeraar dus in de etalage, naar verluidt tegen een zeer geringe verkoopprijs.
 
"Delta Lloyd Groep verkent momenteel de mogelijkheden voor de Duitse dochter. Verkoop sluiten wij niet uit, maar er wordt ook nog overwogen om de resultaten af te wachten van een in mei aangekondigde reorganisatie", aldus de woordvoerder. Hierbij zouden 230 tot 800 banen moeten worden geschrapt.
 
Volgens een bericht in de Duitse financiële pers zou de Frankfoortse investeringsbank Metzler echter al opdracht hebben gekregen om kopers te vinden. Delta Lloyd in Duitsland is voor 100% in handen van DLG, wat op zijn beurt weer voor 92% in handen is van het Britse Aviva-concern.
 
In Nederland bedroeg het verlies van Delta Lloyd vorig jaar € 153 mln. Daarbij moet echter worden aangetekend dat een bedrag van € 158 mln voor de compensatie van beleggingspolishouders van het resultaat is afgetrokken, zodat het concern zonder die som nog net winst zou hebben geboekt.

Reageer op dit artikel