nieuws

DeKilometerverzekering in vergelijking Consumentenbond

Archief

DeKilometerverzekering.nl is als 28e opgenomen in de lijst van verzekeraars die op de site van de Consumentenbond kunnen worden vergeleken. Het concept ‘alleen betalen voor de kilometers die je rijdt’ wint duidelijk terrein, stelt Michael Boon, die twee jaar geleden met DeKilometerverzekering.nl op de proppen kwam.

DeKilometerverzekering in vergelijking Consumentenbond

Na een periode van dalende premies zijn sommige autoverzekeringen dit jaar duurder geworden. De prijzen liggen echter nog steeds ver uit elkaar. De Consumentenbond heeft 28 autoverzekeraars samengebracht in één onafhankelijke vergelijkingsmodule. De bond heeft hiervoor gebruikgemaakt van de gegevens van MoneyView. Met ingang van dinsdag staan de kilometerpremies online op de site van de Consumentenbond, maar ook op de vergelijkingssites van Premie.nl, Vergelijk.nl en Autoweek.nl.

Bij DeKilometerverzekering.nl, die het product in volmacht aanbiedt voor 12 risicodragers, is de premie gebaseerd op een schatting van het aantal kilometers dat men jaarlijks rijdt. Gaat de verzekerde daar overheen, dan volgt een naheffing, maar bij minder gereden kilometers wordt premie terugbetaald. De hoogte van het aantal schadevrije jaren is daarbij niet van belang.

Reageer op dit artikel