nieuws

DBV bijna klaar voor eigen spaarhypotheekpolis

Archief

Levensverzekeraar DBV hoopt na de zomer een nieuwe spaarhypotheekverzekering op de markt te brengen. Dit is in administratief-technisch opzicht mogelijk geworden door de recente implementatie van een nieuwe backoffice-applicatie en een nieuw incassosysteem. Feitelijk wordt het product momenteel al onder het label WoonLife Helder gevoerd door volmachtbedrijf Welcium (Welke Financiële Diensten).

DBV bijna klaar voor eigen spaarhypotheekpolis

Met de nieuwe applicaties zet DBV (SNS Reaal) de eerste stap in de richting van een nieuwe verwerkingsketen, als onderdeel van een groot veranderprogramma. Doelstelling van dit programma is onder meer het versnellen van de time-to-market en het verlagen van de integrale kostprijs per polis.
De applicaties zijn afkomstig van de nieuwe (Duitse) moedermaatschappij van softwareleverancier Uniserv, COR. Het gaat volgens DBV om een primeur voor de Nederlandse markt. Daartoe moesten de applicaties aangepast worden op aspecten als fiscaliteit, wet- en regelgeving en marktstandaarden.

Reageer op dit artikel