nieuws

CZ voorziet premieverhoging

Archief

Scheidend CZ-topman Mike Leers verwacht dat de premie voor de ziektekostenverzekering in 2010 met minimaal € 80 omhoog zal gaan. “En dat is op basis van de kosten zoals we die nu, na het eerste half jaar, kennen. In het tweede half jaar krijgen we ook nog een pandemie over ons heen!”

CZ voorziet premieverhoging

Leers zegt deze week in AM dat de huidige premies te laag zijn, doordat de overheid eenmalig de overreserves heeft ingezet om de premie te drukken. "Verder zitten we nog vast aan een aantal meerjarige cao’s en aangezien de premie is gerelateerd aan de loonkostenstijging, is dat ook al een reden om de premie te verhogen. En we halen niet veel meer uit prijsreductie op farmacie. Tel daarbij op dat de specialisten weg komen met een kostenverhoging van meer dan € 600 mln, dan kan de premie alleen maar stijgen."

Leers neemt in het najaar afscheid van de Tilburgse zorgverzekeraar, waar hij in 1975 in dienst trad en sinds 1993 de voorzittershamer hanteert. Hij laat volgens eigen zeggen een "hele gezonde tent achter". CZ, als individuele maatschappij de grootste ziektekostenverzekeraar van ons land, boekte over het afgelopen jaar een verzekeringstechnisch resultaat van € 43 (-44) mln.

Reageer op dit artikel