nieuws

Chartis nieuwe naam van AIG

Archief

AIG gaat de meeste van zijn verzekeringsactiviteiten, waaronder die in ons land, voortzetten onder de naam Chartis. Die activiteiten waren eerder dit jaar al ondergebracht in de aparte holding AIU.   De naamswijziging is onderdeel van een grootscheepse reorganisatie bij het in moeilijkheden verkerende AIG, dat vorig jaar € 80 mld verlies leed en meer dan € […]

AIG gaat de meeste van zijn verzekeringsactiviteiten, waaronder die in ons land, voortzetten onder de naam Chartis. Die activiteiten waren eerder dit jaar al ondergebracht in de aparte holding AIU.
 
De naamswijziging is onderdeel van een grootscheepse reorganisatie bij het in moeilijkheden verkerende AIG, dat vorig jaar € 80 mld verlies leed en meer dan € 100 mld steun kreeg van de Amerikaanse overheid. Onder de naam Chartis (afgeleid van het Griekse woord voor kaart), zullen behalve AIG Europe ook de andere buitenlandse schadeverzekeringsactiviteiten worden ondergebracht. Daarmee wil het concern de gezonde delen isoleren van de verlieslatende. De verwachting is dat hiermee de eerste stap is gezet op weg naar verkoop. De nieuwe holding is goed voor een premieomzet van circa € 36 mld. AIG Europe boekte vorig jaar een brutopremieomzet van € 3,6 mld (+15%).
 
Het grootste deel van het Amerikaanse levenbedrijf van AIG is ondertussen voor circa € 500 mln verkocht aan First Insurance Funding, terwijl ook wordt onderhandeld over de verkoop van de activiteiten in Japan.

Reageer op dit artikel