nieuws

CDFD: ‘Ook deeldiploma’s geldig houden met PE’

Archief

Mensen die beschikken over WFT-deeldiploma’s moeten deze geldig houden met Permanente Educatie (PE) als ze in de toekomst een volledig WFT-diploma willen hebben, stelt het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD).

 

"Iemand met een WFT-deeldiploma Leven Algemeen kan bijvoorbeeld via dispensatie het volledige WFT-diploma Leven aanvragen, maar dan moet hij wel het PE-programma 2008-2009 hebben gevolgd. Exameninstituten moeten bij aanvragen voor dispensatie dan ook nagaan of de kandidaat het desbetreffende PE-programma heeft gevolgd."

 

De situatie doet zich eveneens voor bij nieuwe diploma’s. Het CDFD signaleert dat veel financiële dienstverleners bijvoorbeeld een WFT-deeldiploma Schade Particulieren halen, maar nog niet beschikken over het volledige WFT-diploma Schadeverzekeringen. "Als zij in 2010 het deeldiploma WFT Schade Bedrijven halen om hun volledige WFT-diploma te completeren, kan dat alleen als zij ook het desbetreffende PE-programma 2010/2011 succesvol hebben afgelegd", aldus het CDFD

 

Vooral bij volmachtdiploma’s

Volgens het college zal de kwestie van de deeldiploma’s zich vooral voordoen bij het Volmachtdiploma. Door de omvang en de zwaarte van dit diploma zijn er hier veel mensen die over een aantal deeldiploma’s beschikken. Deze blijven overigens geldig zolang het PE-programma wordt gevolgd.

 

Reageer op dit artikel