nieuws

Cardif boekt 25% minder omzet

Archief

Betalingsbeschermers

Bij de betalingsbeschermers die worden gecombineerd met consumptieve kredieten is de ontwikkeling minder gunstig: in die markt speelt Cardif onder meer door het terugschroeven van de provisie inmiddels een bescheiden rol, gaf commercieel directeur Cees de Jong eerder dit jaar al aan: "Wij spelen geen enkele rol van betekenis meer in deze markt. Concurrenten blijven producten met hoge provisies gewoon aanbieden." Het marktaandeel, tot vorig jaar zo'n 40%, is verschrompeld: "Ons aandeel is tot bijna 0% teruggevallen door de andere koers die wij zijn gaan varen", aldus Van Zuien. In Ziekte en Ongevallen is de omzet mede daardoor gedaald tot € 66,1 (81,1) mln.
 
   De veel kleinere deelbranches Borgtocht en Geldelijke verliezen leverden gezamenlijk € 14,9 (22,9) mln op.
 
   De totale omzet Schade (inclusief indirect bedrijf) is uitgekomen op € 82,8 (104,0) mln. Het technisch resultaat is overigens met € 31,0 (34,8) mln aardig op peil gebleven.
 
Levenbedrijf
In het levenbedrijf is het premie-inkomen met 32% afgenomen tot € 39,9 (59,1) mln. "Ook daar hebben we last van de slechte marktomstandigheden, maar onze overlijdensrisicoverzekering scoort juist heel goed: de productie neemt alleen maar toe." De koopsomomzet is, na een daling van 30% in 2007, vorig jaar fors teruggevallen: € 11,8 (39,2) mln. Het technisch resultaat Leven is, vooral door tegenvallende beleggingsopbrengsten, verslechterd tot € 1,3 (9,1) mln.
 
De winst van Cardif is met 30% gedaald tot € 25,5 (36,5) mln, waarvan € 24,1 (28,6) mln uit het schade- en € 1,4 (7,8) mln uit het levenbedrijf.
 
Retail
Vorig jaar is Cardif meer de retailbranche gaan opzoeken als distributiekanaal, via de samen met intermediairbedrijf Novins gestarte joint venture Retailis. Daaruit is een samenwerking met Neckermann voortgevloeid. "Wij bieden klanten betalingsbescherming op hun uitstaande saldo. Dat doen we bij Wehkamp ook al een aantal jaren." Inmiddels heeft Cardif alle aandelen van Retailis in bezit.
 
   Novins, gespecialiseerd in het online en telefonisch sluiten van eenvoudige verzekeringen op het gebied van overlijden en invaliditeitsrisico's, wordt overigens geleid door Ton Wennekendonk en Rob Volkert (ex-ACE), die voorheen samen betrokken waren bij Polisadvies.nl.

Reageer op dit artikel