nieuws

Britse vergelijker staakt de strijd

Archief

Insurancewide staakt zijn activiteiten per 1 september. De Britse vergelijkingssite kan de kosten van een vijf jaar slepende rechtszaak over het al dan niet btw-plichtig zijn voor de verkoop van verzekeringen niet meer opbrengen.

 

De site, die in 1999 als eerste begon met het vergelijken van verzekeringsproducten op internet, ligt in de clinch met de Britse belastingdienst, die van mening is dat Insurancewide over zijn inkomsten btw moet afdragen omdat advertenties de basis vormen van de inkomsten van het bedrijf. Provisie aan tussenpersonen is daarentegen vrijgesteld van btw.

 

De rechter oordeelde twee maanden terug in het voordeel van Insurancewide, maar de belastingdienst is daartegen in hoger beroep gegaan. "De financiële lasten worden voor ons te hoog en wij hebben nog geen vergoeding van onze kosten gezien van de belastingdienst", aldus directeur James Harrison tegenover Insurance Times. Volgens hem kan alleen een overname het bedrijf nog redden, maar kandidaat-kopers hebben zich nog niet gemeld.

 

Reageer op dit artikel