nieuws

Bijna helft Vienalis-polissen vervallen

Archief

Het in uitvaartverzekeringen gespecialiseerde intermediairbedrijf Vienalis heeft het polisverval dit jaar tot 40% à 50% zien oplopen. Het bedrag aan terug te boeken provisies aan de verzekeraars (Allianz, Ardanta, Cardif, Dela, Facultatieve, Monuta, Reaal en Yarden) is daardoor opgelopen tot een bedrag tussen de € 1 mln en  € 2 mln. Interim-directeur Henk Loer heeft daarop vrijdag de 22 personeelsleden op non-actief gesteld en de aandeelhouders (Anton Eizema, Jeffrey Leichel en Preshaan Gangapersadsing) verzocht het faillissement aan te vragen.

Bijna helft Vienalis-polissen vervallen

Aandeelhouder Leichel wijst met een beschuldigende vinger naar twee niet bij naam genoemde maatschappijen. "Die hebben nog geen 30% van de provisie uitbetaald waar wij recht op hebben. Ze hebben zwaar bijgedragen aan dit faillissement."
"Ik heb niets te verbergen", stelt Leichel in de richting van mogelijke critici. "De Belastingdienst heeft met € 30.000 de grootste vordering, alles bij elkaar gaat het om minder dan een ton. We hebben geen buitensporige salarissen opgestreken en altijd veel waarde gehecht aan de kwaliteit van het advies." Interim-directeur Loer denkt over dat laatste punt wat anders. "Een club van zo'n dertig mensen realiseerde over 2008 een provisieomzet van meer dan € 4 mln. Er is enorm op omzet gejaagd, zonder naar de kwaliteit te kijken, is mijn indruk." Leichel schrijft het hoge verval niet toe aan royement door onvrede bij klanten. "Ze kunnen de premies gewoon niet meer betalen, dat is het probleem."

Reageer op dit artikel