nieuws

‘Bankspaarhypotheek geeft vaak laagste nettomaandlast’

Archief

Volgens onderzoek van MoneyView over de periode januari tot juni van dit jaar leveren bankspaarhypotheken over het algemeen de laagste nettomaandlasten op: de vier producten die op dit punt de hoogste score behalen, zijn alle bankspaarhypotheken.

In het eerste halfjaar bleken de bankspaarhypotheken van Delta Lloyd (Budget ZekerPlus), Hypodomus (Diamant Budget Zeker Plus A), Nationale-Nederlanden (BankSpaar Plus Basisvariant) en SNS Bank (Spaarrekening Budget) op de drie peildata (1 januari, 15 maart en 1 juni) steeds bij de 10% goedkoopste producten in de markt te behoren. Op de meest recente peildatum horen overigens, naast de bankspaarhypotheek van Acadium Bastion, ook de traditionele spaarhypotheken van De Hypotheker, Hypotrust en Quion-label Qent bij de scherpste opties.
Op het gebied van flexibiliteit halen elf producten van zeven aanbieders (Aegon, De Hypotheker, Delta Lloyd, Hypotrust tweemaal, Obvion driemaal, Rabobank en SNS Bank tweemaal) de maximale score.
 
Lage lasten
De spaarhypotheek met de laagste rente is niet altijd de goedkoopste, concludeert MoneyView verder na zo'n 13.000 verschillende berekeningen te hebben uitgevoerd.
Behalve het spaardeel kunnen specifieke producteigenschappen tot lagere nettomaandlasten leiden. "Voorbeelden zijn zogenaamde 'loyaliteitsbonussen', die na een bepaalde duur worden toegekend, en afwijkende (lees: hogere) rentevergoedingen voor het spaardeel dan de hypotheekrente die betaald wordt over de geldlening."

Reageer op dit artikel