nieuws

Autoverzekeringen vergelijken bij de Consumentenbond

Archief

Leden van de Consumentenbond kunnen voortaan op de website berekenen welke autoverzekeraar in hun situatie het goedkoopste is. Er zijn gegevens van 27 verzekeraars beschikbaar. Prijsvechters als Hema, Ineas, Kruidvat, National Academic, Nationaal Spaarfonds, Orion Direct en Verzekeruzelf doen echter (nog) niet mee in de vergelijkingen.

Autoverzekeringen vergelijken bij de Consumentenbond

Na het invullen van de benodigde gegevens verschijnt een lijst met verzekeraars en bijbehorende jaarpremies. Het is vervolgens aan de consument om contact te zoeken met de verzekeraar van zijn keuze; direct een polis sluiten kan niet bij de Consumentenbond.
De introductie van de vergelijkingssite is gekoppeld aan een nieuwe test van autoverzekeringen, die wordt gepubliceerd in het komende nummer van de Consumentengids. Daaruit blijkt onder meer dat de prijsverschillen tussen autoverzekeraars nog altijd groot zijn. Iemand die twee schadevrije jaren heeft, betaalt bij Aegon bijna vier keer meer voor een WA-verzekering dan bij Lancyr. De top drie van goedkoopste autoverzekeraars (m.u.v. eerdergenoemde prijsvechters) zijn: 1. Lancyr, 2. Onna-onna en 3. Zelf.nl; de duurste blijken: 1. Reaal, 2. Aegon en 3. Centraal Beheer.

Reageer op dit artikel