nieuws

ASR en Randstad starten re-integratiemodule

Archief

ASR Verzekeringen is samen met Randstad HR Solutions gestart met een re-integratiemodule voor werknemers die minder dan 35% arbeidsongeschikt zijn. Volgens UWV-cijfers “eenderde van alle ongeschiktheidsaanvragen”.

ASR en Randstad starten re-integratiemodule

"Het kost werkgevers veel tijd en geld om deze groep aan het werk te houden, terwijl ze bij werkloosheid na twee jaar ziekte ook geen recht hebben op een uitkering", aldus ASR. De module is een uitbreiding op de conventionele verzuimverzekering van ASR en biedt werknemers na zes maanden ziekte begeleiding naar nieuw werk, als er binnen de eigen organisatie geen passend werk is. Als na twee jaar ziekte waarin een re-integratietraject heeft plaatsgevonden nog geen passend werk is gevonden, krijgen zij een nieuw arbeidscontract van Randstad voor maximaal twee jaar. Deze module kan vanaf 1 september worden afgesloten via Cockpit Transactie van ASR.

Reageer op dit artikel