nieuws

Anva saneert personeelsbestand

Archief

Bij softwarehuis Anva vervallen op korte termijn zeven van de ruim 130 arbeidsplaatsen. Het gaat met name om consultancy- en ondersteunende functies.

 

Als gevolg van de economische crisis en de huidige ontwikkelingen in de assurantiemarkt blijven Anva’s resultaten sinds eind vorig jaar achter bij de verwachtingen. Het boekjaar 2008 kon nog met winst worden afgesloten, maar in het lopende jaar is een behoorlijk verlies onafwendbaar als niet snel ingegrepen wordt in de overcapaciteit die is ontstaan in enkele onderdelen, aldus Anva. Directeur Roel van Dijk verwacht dat de verzadiging van structurele aard is.

 

  &nbspDe zeven arbeidsplaatsen die per 1 oktober vervallen, betreffen functies op de onderdelen consultancy, cursussen en conversieondersteuning. De ontwikkel- en service-afdelingen blijven buiten schot. "Het softwarevernieuwingsproject Quantum ondervindt dan ook geen enkele hinder van deze herstructurering. Hetzelfde geldt voor het transactieplatform Aplaza, dat Anva onlangs opstartte met Unit 4 Agresso, NBVA en NVA."

 

Reageer op dit artikel