nieuws

Achmea’s marktaandeel in ziektekosten naar 31%

Archief

De dertig ziektekostenverzekeraars hebben vorig jaar 9% meer aan premie-inkomsten geïncasseerd. De brutopremieomzet steeg van € 32,0 mld tot € 34,9 mld. Daarvan neemt Achmea (met labels als Zilveren Kruis, Agis, Groene Land, Avéro, FBTO en Interpolis) 31% voor zijn rekening. De zorgverzekeraars slaagden er in 2008 in om een positief technisch resultaat te behalen (€ 151 mln). Door verliezen op beleggingen resteerde onder de streep toch een verlies.

Achmea’s marktaandeel in ziektekosten naar 31%

De twee grootste ziektekostenlabels van Achmea (Zilveren Kruis en Agis) zijn grotendeels verantwoordelijk voor het van 29% tot 31% toegenomen marktaandeel. De combinatie Univé-VGZ volgt met een marktaandeel van 25%. CZ neemt 20% van de koek voor zijn rekening, terwijl Menzis twee procentpunten inlevert en nu op 12% staat.
Voor de overige ziektekostenverzekeraars resteert eveneens een aandeel van 12%. Binnen die groep heeft Zorg en Zekerheid een opmars gemaakt. De premieomzet steeg van € 742 mln naar € 972 mln, waarmee de Leidse zorgverzekeraar van de 16e naar de 12e plaats is gestegen op de ranglijst van individuele maatschappijen. De door AssurantieMagazine opgestelde ranglijst over 2008 verschijnt komende vrijdag in AM 15.

Reageer op dit artikel