nieuws

Zwitserleven claimt beste ‘lifecycle’

Archief

Zwitserleven claimt in tijden van economische tegenspoed de beste pensioenuitkeringen te bieden op basis van een polis met zogeheten lifecycle-beleggingen.

 

Volgens de SNS Reaal-dochter is beleggen in lifecycle-fondsen lang niet altijd gunstig voor pensioenverzekerden. "De beleggingsopbrengsten lopen per verzekeraar sterk uiteen. Reden hiervoor zijn verschillen in beleggingsbeleid en de relatief hoge kosten die sommige verzekeraars in rekening brengen."

 

Zwitserleven baseert zich op onderzoek naar zeven grote aanbieders van lifecycle-fondsen door "een onafhankelijk actuarieel bureau". Bij dergelijke fondsen wordt het beleggingsbeleid defensiever naarmate de looptijd vordert. "Bij vier van de zeven aanbieders wordt het nemen van veel risico niet beloond met een grotere kans op goede uitkomsten."

 

De uitkering kan bij de best presterende maatschappij in economische voorspoed tot 28% hoger uitvallen. Zit alles tegen, dan stelt Zwitserleven zelf de beste pensioenuitkeringen te bieden: die liggen tot 29% hoger dan bij de minst gunstige aanbieder.

 

Reageer op dit artikel