nieuws

Zorgverzekeraar trekt gezonde mensen voor

Archief

Ouderen- en patiëntenorganisaties vrezen voor de solidariteit in de zorgverzekering nu verzekeraars groepen gezonde mensen bevoordelen. De verzekeraars bieden studenten en buitenlandse seizoenswerkers kortingen van meer dan 20 procent op de basisverzekering.

Zorgverzekeraar trekt gezonde mensen voor

Volgens de wet mag zo’n groepskorting maximaal 10 procent zijn, maar verzekeraars omzeilen dat door een verzekering te bieden met een hoog vrijwillig eigen risico. Dat levert ook premiekorting op. Vervolgens wordt het eigen risico voor een klein bedrag alsnog verzekerd in een aanvullende verzekering.
(Algemeen Dagblad, pag. 1)
 
Overige verzekeringsberichten vandaag in de media:
 
Hypotheekadviseur op zwarte lijst
(De Telegraaf, pag. 8)
 
Polissen onnodig prijzig
(De Telegraaf, pag. 19)
 
CVZ: gemeente moet zorgtaak coördineren
(Het Financieele Dagblad, pag. 4)
 
Onzin over pensioenen
(Het Financieele Dagblad, pag. 5)

Reageer op dit artikel