nieuws

Watson Wyatt en Towers Perrin gaan fuseren tot Watson Towers

Archief

De internationale adviesbureaus Towers Perrin en Watson Wyatt hebben besloten te fuseren. Dit gebeurt op basis van gelijkwaardigheid om zo een nieuwe onderneming te vormen met de naam Towers Watson & Company, zo hebben beide concerns bekendgemaakt.

 

De organisatie die ontstaat door de fusie van Towers Perrin en Watson Wyatt wordt één van de leidende professionele dienstverleners ter wereld. "Doordat onze diensten complementair zijn, sluiten zij naadloos op elkaar aan." Behalve actuarieel advies leveren beide bedrijven adviesdiensten op het gebied van onder meer fusies en overnames en personele aangelegenheden. De nieuw ontstane segmenten waarbinnen het nieuwe concern zal opereren zijn Benefits, Risk & Financial Services en Talent & Reward.

 

Watson Wyatt telt in ons land 285 medewerkers, verdeeld over zes vestigingen. Towers Perrin heeft 190 werknemers. Tot het moment dat de deal rond is, moeten Towers Perrin en Watson Wyatt nog als twee afzonderlijke bedrijven optreden en verandert er niets. In Nederland hebben beide bedrijven vestigingen in Amsterdam/Amstelveen, Apeldoorn en Rotterdam. Watson Wyatt heeft daarnaast nog kantoren in Eindhoven, Nieuwegein en Purmerend.

 

Wereldwijd tellen beide concerns gezamenlijk 14.000 medewerkers en een jaaromzet van bijna _ 4,5 mld.

 

Reageer op dit artikel