nieuws

Vola timmert weer aan de weg

Archief

Sinds enkele weken is Vola, een ‘gouwe ouwe’ aanbieder van consumptief, weer letterlijk in beeld bij de consument.

 

Het begon medio juni met advertenties in gratis dagbladen als Metro en Spits. Inmiddels staat Vola ook in omroepgidsen en zal de naam binnenkort weer te horen zijn op populaire radiozenders als Sky Radio. Dat zegt desgevraagd directeur Maarten Bommel van Vola.

 

Het deuntje "Vola, Vola, Vola, voor geld" is gedurende een reeks van jaren niet meer te horen geweest en advertenties van dit voormalige ING-onderdeel kwam je evenmin tegen.

 

De terugkeer, die begon in gratis ‘treinkranten’, is niet onopgemerkt gebleven. "Wij krijgen veel leuke reacties", aldus Bommel. "Mensen van boven de 35 kennen de naam Vola allemaal. Ze vinden het echt leuk dat we terug zijn". Hij is er van overtuigd dat er marktaandeel voor Vola te herwinnen valt.

 

Het gesternte lijkt ‘niet verkeerd’ in een periode waarin de lening-grootmachten DSB en Afab doorlopend onder vuur liggen.

 

Arenda

Vola was oorspronkelijk onderdeel van het ING-concern. Eind 2004 kondigde ING aan te zullen stoppen met Vola omdat het label "geen toegevoegde waarde meer heeft in de verkoop via het intermediaire kanaal". Daarvoor werd zusterbedrijf Arenda naar voren geschoven. Een jaar later werd Arenda overgedaan aan de ZBG Groep, inclusief het label Vola. Sinds eind vorig jaar is Vola weer actief op internet met leningen, hypotheken en verzekeringen.

 

Reageer op dit artikel