nieuws

Vesting Finance wil executieverkopen terugdringen

Archief

Vesting Finance, gespecialiseerd in creditmanagementdiensten, is gestart met een dienst voor hypotheekverstrekkers die is gericht op het bewaken van de risico’s in de bestaande portefeuille. “Geldgevers zijn daar onvoldoende op voorbereid.”

Vesting Finance wil executieverkopen terugdringen

De Vesting Finance Hypotheek Service, zoals de nieuwe dienst heet, neemt voor de geldgever het bestaande klantenbestand onder de loep met als doel het aantal executieverkopen naar beneden te brengen. Het accent ligt daarbij op leningen met een 'vlekje'. Er zijn drie modules: advisering over het beheer van de portefeuille, overnemen van portefeuillebeheer en het begeleiden bij executieverkoop. "Maar het accent ligt juist op het voorkomen daarvan", zegt directeur Jan-Willem Drijver (foto). Volgens hem zijn de toetsingsinstrumenten van geldgevers achterhaald: "Aanvragen worden nog steeds vrij generiek beoordeeld en geaccepteerd. De vraag is alleen hoe de geldverstrekker daarna omgaat met de klant. De zorgplicht spitst zich toe op het moment van verstrekking, maar bij ons gaat het beheer verder."

Vesting telt 500 medewerkers en werkt samen met enkele grote geldverstrekkers, die samen met HAL Investments de aandelen van het bedrijf in handen hebben. Wie die geldgevers zijn, wil het bedrijf niet kwijt.

Reageer op dit artikel