nieuws

Verbond blij met onderzoek naar naleving gedragscode letselschade

Archief

Het Verbond van Verzekeraars zegt blij te zijn met het voornemen van Stichting De Ombudsman om opnieuw te kijken naar de behandeling van letselschadezaken.

 

Dat onderzoek kondigde de stichting vorige week aan in het tv-programma Netwerk. Volgens Rogier de Haan, jurist van De Ombudsman, is onderzoek hard nodig: "Wij krijgen nog steeds dossiers binnen waaruit blijkt dat de gedragscode met voeten wordt getreden." Hij riep letselschadeslachtoffers en nabestaanden op om hun ervaringen te delen.

 

  &nbspIn de uitzending werd uitvoerig stilgestaan bij het lot van de 22-jarige Daniël, die na een verkeersongeval al meer dan vijf jaar in een comateuze toestand verkeert, maar zich volgens neuropsycholoog Henk Eilander op het eerste niveau van bewustzijn (lachen en huilen) bevindt. Het slachtoffer wordt bijgestaan door Peter Sonder (Letselschadebureau Kloppenburg). Er werd ernstige kritiek uitgeoefend op Turien & Co en het door deze assuradeur ingeschakelde Schaderegelingsburo R.P. van Dijk.

 

Overleg

Het Verbond wil graag overleggen hoe het nieuwe onderzoek kan worden opgezet. Een eerder onderzoek van de Ombudsman leidde mede tot de invoering van een Gedragscode Behandeling Letselschade in 2007.

 

  &nbspHet Verbond hoopt dat het onderzoek van de ombudsman er verder toe kan bijdragen dat meer partijen de gedragscode toepassen; met name door een deel van de belangenbehartigers van slachtoffers wordt de gedragscode vooralsnog niet gehanteerd.

 

  &nbspDe resultaten van het onderzoek zullen begin 2010 bekend worden gemaakt, aldus de stichting.

 

Reageer op dit artikel