nieuws

Verbond blij met kabinetsbesluit over BGFO

Archief

Het Verbond van Verzekeraars zegt blij te zijn dat het kabinet vrijdag heeft besloten de regels van het Besluit gedragstoezicht financiële ondernemingen (Bgfo) uit te breiden naar (woon)lasten- en uitvaartverzekeringen. Volgens de verzekeraars betekent dat “een uitbreiding van de al bestaande spelregels die erop gericht zijn de consument meer zicht te geven in de dienstverlening door, en beloning van, tussenpersonen”.

Verbond blij met kabinetsbesluit over BGFO

"Volledige helderheid over wat een adviseur voor zijn klant doet, hoeveel dat kost en wie de rekening betaalt, biedt de consument de beste garantie op goed en onafhankelijk advies", vindt Verbond-directeur Richard Weurding.
Volgens hem sluit Bgfo 2 "naadloos aan bij het vernieuwingsproces waarmee verzekeraars volop bezig zijn". Het Verbond van Verzekeraars zegt zich al eerder te hebben uitgesproken voor een algeheel verbod op bonusprovisies, kwaliteitsbonussen en schap- of distributievergoedingen. "Wij begrijpen dat dit voor de verzekeringsbranche een ingrijpende transformatie betekent, maar het is wel een belangrijke en onmisbare stap om de positie van de klant te verbeteren."

Reageer op dit artikel