nieuws

Van Vledder volgt Mourits op bij Sivi

Archief

Roeland van Vledder (ASR Nederland) neemt de voorzittershamer over van Niels Mourits bij het standaardisatie-instituut Sivi. Mourits is vier jaar voorzitter geweest.

 

Mourits, die aan het einde van zijn ambtstermijn is, kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn voorzitterschap. "De implementatie van standaarden is onvoldoende van de grond gekomen", zegt Mourits in de Sivi-nieuwsbrief. Mourits betreurt het dat Sivi wordt vereenzelvigd met de GIM. "De acceptatie van de Generieke Interface Manager (GIM) is achtergebleven en dus werd ook de missie van het Sivi als mislukt beschouwd, maar zo ligt dat natuurlijk niet. De voorwaarden zijn duidelijk gecreëerd door Sivi maar onvoldoende opgepakt door de bedrijfstak."

 

Mourits verwacht dat binnen drie jaar de keten is doorgetrokken naar de consument, zodat de klant ook via de site van de tussenpersoon toegang kan krijgen tot de administratie van de verzekeraar. "Het is algemeen bekend dat ik vanuit de diverse functies waarin ik actief ben, benadruk dat het intermediair onevenredig veel inspanning levert op de administratie en dat beter geoliede processen dus van essentieel belang zijn."

 

HDN

Inmiddels hebben Sivi en het Hypotheken Data Netwerk (HDN) toenadering gezocht tot elkaar. HDN rondde onlangs nog een proef af met ASR, Intersoftware, DAK, De HypotheekShop en Faster Forward: de betrokken partijen zijn nu in staat zijn om de status van een hypotheekdossier uit te wisselen.

 

Mirella D’avino (ASR), Tim Schoonbergen (DAK) Jan Hartsuiker (ASR) Arjen de Bake (HDN), Arthur Menke (Intersoftware) en Jan Goedhart (HDN).

Reageer op dit artikel